MÜBAREK ÜÇ AYLAR VE REGAİB GECESİ BASIN AÇIKLAMASI

MÜBAREK ÜÇ AYLAR VE REGAİB GECESİ BASIN AÇIKLAMASI

Hamd alemlerin yegane sahibi, düzen koyucusu ve bizleri mübarek üç aylara ulaştıran Allah’a ( cc ) mahsustur. Salat ve selam O’nun kutlu habibi en güzel örnek olan Hz. Muhammed’e (Sallallahu Aleyhi Vesellem) ashabına ve onların yolunu sürdüren tüm müminleredir. 

Tüm insanlığın bir salgın hastalığın pençesinde türlü zahmetlere düştüğü, müslümanların yeryüzünde baskı ve zülüm altında bulunduğu bir zaman diliminde rahmet mevsimi olan üç aylara erişmenin sevinci ve şükrü içerisindeyiz. “Üç aylar, yenilenme fırsatı olarak bizlere verilen mübarek aylardır.  Üç aylar, yüreklerimizi tövbe ve istiğfarla, irili-ufaklı hata ve günahlarımızdan temizlenmek, daralan ruhlarımızı iman ferahlığı ile ferahlatıp kulluk bilincimizi tazelemek ve Rahman’ın rızasını kazanmak için imkânlarla dolu kutlu bir zaman dilimidir. Peygamber Efendimiz (Sallallahu Aleyhi Vesellem) ‘Allah’ım! Recep ve Şaban aylarını bize mübarek kıl ve bizi Ramazan’a kavuştur!” diye dua etmiştir.

Yüce Rabbimize, bizleri bu mübarek aylara ulaştırdığı için hamd ediyoruz. Bu vesileyle idrak edeceğimiz Regaib gecesini ihya ederek; Rabbimize, vereceği her hayra ve cennetine çokça rağbet etmek istiyoruz. Regaib gecesini hakkıyla ihya edip hayırlara dönüşmesini diliyoruz.

Regaip Kandil’inin alem-i İslam’ın vahdet ve birliğine, yaşanan pandeminin son bulmasına, ümmetin kurtuluşuna, birliğine, bizim ve tüm kardeşlerimizin af ve mağfiretine vesile olmasını Rabbimizden niyaz ederiz.

Rabbimiz! Bizlere bu geceyi ve tüm gecelerimizi Kur’an’ın gölgesi altında geçirebilmeyi, hayatımızı Kur’an’a göre şekillendirmeyi ve bir Kur’an nesli yetiştirmeyi nasip eyle.

Kuran Nesli Platformu olarak tüm İslam âleminin mübarek üç ayları ve Regaib Kandili tebrik eder, hayırlara vesile olması temenni ederiz.

admin

Son Yazılar