2022-KADİR GECESİ MESAJIMIZ

2022-KADİR GECESİ MESAJIMIZ

Bismillahirrahmanirrahim

 “Şüphesiz, biz onu (Kur’an’ı) Kadir Gecesi’nde indirdik. Kadir Gecesi’nin ne olduğunu sen ne bileceksin! Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Melekler ve Ruh (Cebrail) o gecede, Rablerinin izniyle her türlü iş için iner de iner. O gece, tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir.”  (Kadir süresi 1-5)

“Başı rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennemden kurtuluş olan mübarek Ramazan ayının son on günü; içinde Kur-an’ı Kerim’ in indirildiği, bin aydan hayırlı, esenlik dolu ve gecelerin en hayırlısı olan Kadir Gecesi’ni barındırmaktadır. Pandeminin ardından Ramazan-ı şerifi dolu dolu yaşamaya gayret ettiğimiz bu günlerde kurtuluş vesilesi olan Ramazan ayının bu son günlerini idrak etmekteyiz. Şüphesiz Ramazan ayının her günü çok değerli ve bereketlidir. Rabbimiz bu mübarek ayın tamamına önem vermiş ve bin aydan daha hayırlı ve seksen sene ömre bedel bu müthiş geceyi bu ayın içine saklamış olup bununla bütün Ramazan’ı daha hassas bir şekilde değerlendirmemizi istemiştir. Yine Peygamber Efendimiz (sav) bir hadisinde “Kadir gecesini Ramazan’ın son on gününde arayın!” buyurmuştur.(Muvatta’, İ’tikâf, 6.) Böylece Efendimiz(sav), özellikle son on güne dikkat çekmiş ve Kadir gecesinin bu günlerde aranmasını istemiştir.

Bu vesileyle son on günün itikaf ile geçirilmesi, dünyadan adeta el etek çekilerek bedenin ihtiyaçlarına kısmi de olsa ara verilmesi büyük bir manevi kazanç kapısını açmaktadır. Bu geceleri, ruhumuzu beslemek için çok büyük fırsat olarak görmek, bu büyük nimetin kadir ve kıymetini bilmek önem arz etmektir.

Yine Şüphesiz Ramazan, Kur-an’ı Kerim’in kadir ve kıymetini bilme ayıdır. Bu sebeple son on günde Kur’an okumayı artırmalı ve yüce Allah’a, Müslümanların içinde bulunduğu zor günlerden çıkmaları, birlik ve beraberliğimizin sağlanması için dua etmeliyiz. Günümüzü planlanmalı ve boşa gidecek hiçbir anımızın olmadığının farkında olmalıyız. Bu Ramazan ayının, hayatımızın son ramazanı olduğunu farz edelim.

Ümmet olarak zor günlerden geçtiğimizi bilmekle beraber ümitvar olmalıyız. Bütün sıkıntılarımızın çaresinin Kur’an ve sünnete tabi olmaktan geçtiği idrakinde olmak önemlidir. Yaşanılan bela ve musibetlerin hepsinin birer imtihan olduğunu, hikmetlerini düşünüp gerekli dersleri çıkararak Rabbimizin müminleri yalnız bırakmayacağını her zaman hatırda tutmalıyız. Dua kapısını her zaman açık tutmalı başta Mescidi Aksa olmak üzere bütün Müslümanların özgürlüğü için dua etmeli ve kardeşlik bağlarımızı güçlendirmek için çaba etmenin önemin farkında olmalıyız.

Bu vesileyle bütün Müslüman kardeşlerimizin Kadir gecesini tebrik ediyor ve Rabbimizden, bizlere Kur’an’ın kıymetini bilmeyi, okumayı, anlamayı ve gerektiği gibi yaşamayı nasip etmesini ve bizleri bir dahaki Ramazan’a ulaştırmasını niyaz ediyoruz.

KURAN NESLİ PLATFORMU

admin

Son Yazılar