2022 – Mübarek Üç Aylar ve Regaib Kandili Mesajımız

2022 – Mübarek Üç Aylar ve Regaib Kandili Mesajımız

Rahmân ve Rahîm olan Allah’ın adıyla.
” Hamd alemlerin yegane sahibi, düzen koyucusu ve bizleri mübarek üç aylara ulaştıran Allah’a ( Celle Celaluhu) mahsustur. Salat ve selam onun kutlu habibi, yürüyen kuran olan Hazreti Muhammed’e (Sallallahu Aleyhi Vesellem) ashabına ve onların yolunu sürdüren tüm müminleredir.
Rahmet, bereket, mağfiret ve muhabbetin arttığı üç aylara yeniden ulaşmanın heyecan ve mutluluğu içindeyiz. Zorlu dünya şartlarında taze bir nefes gibi geldi yine bu kuşatıcı rahmet ayları.
Üç ayların müjdecisi olan ve bu ayların mübarek gecelerinden ilki olan Regaib gecesini idrak edeceğiz. Ki bu gece Yüce Rabbimiz’in rahmet, bağış ve yardımlarının sağnak sağnak yağdığı bir gecedir.
Üç aylar ve özelde ilk mübarek gece olan Regaib gecesi, yeniden başlamak isteyenlere bir fırsat, yolunu kaybetmişlere bir sırat ve ümitsizliğe düşmüşlere bir ümit kapısıdır. Dünyanın gaflet atmosferinden kaçıp Rabbe sığınılan en güzel gecelerden biridir. Efendimiz aleyhissalatu vesselam “Allah’ım! Recep ve Şâbânʼı mübârek eyle ve bizi Ramazanʼa ulaştır.”(Taberânî, Evsat, IV, 189) diye dua etmiştir.
Üç aylar, yüreklerimizi tövbe ve istiğfarla, hata ve günahlarımızdan temizlenmek, daralan ruhlarımızı iman ferahlığı ile ferahlatıp kulluk bilincimizi tazelemek ve Rahman’ın rızasını kazanmak için imkânlarla dolu kutlu bir zaman dilimidir.
Yüce Rabbimiz, bu mübarek ayları ve bilhassa Regaib kandilini yeryüzü mazlumlarının ferahlığına, insanlığın hidayetine, ümmetin uyanışına ve vahdetine vesile eylesin. Bizlere bu geceyi ve tüm gecelerimizi Kur’an’ın gölgesi altında geçirebilmeyi, hayatımızı Kur’an’a göre şekillendirmeyi ve bir Kur’an nesli yetiştirmeyi nasip eylesin.
Bu vesileyle, Kur’an Nesli Platformu olarak tüm İslam âleminin mübarek üç aylarını ve Regaib Kandilini tebrik eder, hayırlara vesile olması temenni ederiz.

Kur’an Nesli Platformu

admin

Son Yazılar