CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI TEBRİK MESAJI

CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI TEBRİK MESAJI

Ülkemizde 1986 yılından beri her yıl Ekim ayının ilk haftası “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” olarak kutlanmaktadır.

Gerek Hz. Peygamber (sav)’in Medine’ye teşrifinde yaptığı ilk icraat olması gerekse de günümüze kadar Müslüman milletleri daima huzur ve saadete eriştiren mabedler olması hasebiyle camilerimiz her zaman ehemmiyetini korumuştur. Bu bağlamda camilerimizin, manevi değerlerimizin sigortası olduğunu bir kez daha vurgulamak istiyoruz.

Müslüman milletler olarak bu en önemli kurumumuzun daima canlı tutulması, toplum ile din arasında önemli bir görev üstlenmesi noktasında daha dinamik olması ve manevi değerlerimizin nesilden nesile aktarılmasında ön ayak olmaya devam etmesi en büyük temennimizdir.

Bu vesileyle Kur’an Nesli Platformu olarak, bu kurumda hizmet eden imam-hatipler, müezzin-kayyımlar, vaizler, müftüler ve başkanlık teşkilatı başta olmak üzere diyanet camiasının tüm fertlerinin Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nı tebrik ediyor, Camilerimizin başta gençlerimiz olmak üzere 7’den 70’e tüm insanlarımızın sorunlarının çözüm merkezi, kardeşlik duygularımızın pekiştiği mekânlar, yardımlaşma ve dayanışma ruhumuzu her daim diri tutan evlerimiz olarak anılmasına vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyoruz.

 KUR’AN NESLİ PLATFORMU

admin

Son Yazılar