NAMAZ EĞİTİMİ

NAMAZ EĞİTİMİ

Bismillahirrahmanirrahim

Rabbim! Beni ve soyumdan gelecek olanları namazı devamlı kılanlardan eyle; rabbimiz, duamı kabul et! (İbrahim-40)

Yine bir Ağustos ayındayız. Nasıl ki Ramazan ayı denince Kur’an akla gelir, Ağustos ayı denince de inşallah yürüttüğümüz çalışmalarla temenni ederiz ki evvela namaz akla gelir.

Dünya virüsle boğuşurken, siyasi ve askeri çekişmelerle diken üstünde iken 7-10 yaş arası çocuklarla yıllardır namaz programları düzenlemenin ve hayat namazla güzeldir diye tutturmanın anlamı nedir diye sorulursa, cevaben; en yakın akrabalarını uyar ayetiyle akrabalarını hakka davet edip kim beni destekleyecek dediğinde ayağa kalkan 10 yaşındaki Hz Aliyi hatırlatıyor ve diyoruz ki inşallah bugün namaz için kıyama kalkan bu çocuklar yarın aziz İslam davasını sırtlayacaklar.

Hem imandan ve imanın tezahürü olan namazdan daha büyük ne olabilir ki?

Üstad Bediüzzaman’ın dediği gibi biz de diyoruz ki; ömür sermayesi pek azdır, lüzumlu işler pek çoktur. Önceliğimiz küçük dairelerdeki büyük vazifelerimizdir.

Ayrıca hepimizin başına ebedi bir cenneti kazanmak veya kaybetmek davası açılmışken diğer meseleler önceliğimiz olamaz.

İşte bizler bu büyük davayı kazanmanın derdindeyiz. O yüzden dünya salgınla boğuşsa da biz yine imanın derdindeyiz ve hayat namazla güzeldir demeye devam edeceğiz.

İşte bu gerçekten hareketle, Kur’an Nesli Platformu olarak, tüm çocuklarımızı 17 Ağustostan sonra, iki haftalığına Rehber tv ekranları başına davet ediyoruz. Yaşanan salgın nedeniyle bu yılki programızı Rehber TV aracılığıyla evlerinize konuk olarak gerçekleştiriyoruz. İki hafta boyunca her gün, erkek çocuklarımız için saat 10.00’da, kız çocuklarımız içinse saat 14.00’da başlayacak programımıza tüm çocuklarımızı bekliyoruz. Anne babaları da bu hassas konuda sorumluluk almaya ve destek sunmaya davet ediyor, yüce Rabbimizin tüm kardeşlerimizi, bizi ve çocuklarımızı namazda devamlı olanlardan eylemesi duasıyla tüm halkımızı saygı ve hürmetle selamlıyoruz.

admin

Son Yazılar