‘Meal Sınavı’ heyecanı yaşandı-1

‘Meal Sınavı’ heyecanı yaşandı-1

Kur’an Nesli Platformu tarafından organize edilen, 46 ilde toplam 100 merkezde düzenlenen “Kur’an Nesline Meal Sınavı” yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Bitlis’te kar ve soğuk havaya rağmen sınava yoğun katılım oldu

Umre ödüllü sınava olumsuz hava şartlarına rağmen Bitlis’te yoğun bir katılım sağlandı. Bitlis Merkez, Tavan, Adilcevaz ve Mutki ilçelerinde yoğun katılımın sağlandığı umre ödüllü ‘Kur’an Nesline Meal Sınavı’ saat 10.30’da başladı.

Bitlis merkezde sınav, Oya Havare ilköğretim okulunda yapıldı. Gece boyunca yağan kar yağışı, sabahın erken saatlerinde oluşan don ve soğuk havaya rağmen katılımcılar sınava yaklaşık bir saat kala okula gelmeye başladılar.

Sınavın başlamasına saatler kala okula gelen görevliler, sınava girecek öğrencilerin listelerini hem sınıflara hem de okulun girişine astılar. Görevliler, sınava girenlere yardım ederek sınıflara yerleştirdiler. Erkek ve kadınların sınıflarının ayrı olduğu sınavda, kadın görevliler de hazır bulundu. Köylerden minibüslerle sınava gelenler, çok heyecanlı olduklarını ve ilk kez böylesi bir sınava katılacaklarını dile getirdiler.

Gençlerin yoğunlukta olması gelecek adına umutlandırıyor

Yapılan sınav hakkında açıklamada bulunan Kur’an Nesli Platformu Bitlis Temsilcisi Suphullah Uysal, olumsuz hava şartlarına rağmen böylesi yoğun bir katılımı kendilerinin de beklemediğini söyledi.

Bitlis merkez ve 3 ilçesinde yoğun katılımla sınavın yapıldığını, gençlerin yoğunlukta olmasının gelecek adına umut verici olduğunu vurgulayan Uysal, şunları söyledi: “Halkımızın yoğun bir teveccühü vardır. 2’inci kez yapılmasına rağmen biz bu kadar yoğun bir katılım beklemiyorduk. Hamdolsun imanlı halkımız yoğun bir katım gösterdi. Dünden bu yana kar yağmasına rağmen, havanın çok ayaz, sert ve soğuk olmasına rağmen, halkımız kar kış demeden, soğuk hava demeden gelip bu sınava katıldı. Allah hepsinden razı olsun. İlçelerimizde de yoğun bir katılım vardır. Görevli arkadaşlar sabah erken saatlerinde ilçelere gittiler. Sınava katılanların yüzde 90’nına yakını gençlerin oluşturması, gelecek adına bizleri umutlandırdı.”

Bursa

Meal sınavı Bursa merkez Gülhanım Karasu İlköğretim Okulu ve Gemlik İmam Hatip Anadolu Lisesinde gerçekleştirildi. Sınava yüzlerce kişi katılım gösterdi.

Sınava genç kızların yoğun katılım gösterdiğini söyleyen Kur’an Nesli Platformu Bursa Koordinatörü Adnan Alınç, sabahın erken saatlerinden itibaren katılımcıların sınavın yapılacağı okullarda toplanmaya başladığını söyledi.

Kadın ve erkek görevlilerin nezaretinde gerçekleştirilen sınav sonrasında katılımcılar, sınavın iyi geçtiğini, elde edecekleri dereceyle umre ödülünü almaya hak kazanmayı arzuladıklarını söylediler.

Şanlıurfa’da 5 bin 58 öğrenci sınava girdi

İki ayrı kategoride düzenlenen umre ödüllü “Kur’an Nesline Meal Sınavı” Şanlıurfa’da saat 10.30’da, 30 okulda gerçekleşti. Sınava 5 bin 58 öğrenci katılım sağlarken merkezde 9 farklı okulda 2 bin 180 öğrenci sınava girdi.

Sınav öncesinde okullara gelen katılımcılarda heyecan olduğu görülürken, kimisi ailesiyle beraber kimileri de arkadaşlarıyla birlikte saatler öncesinden sınavın yapılacağı okullara geldi.

Konu hakkında İLKHA’ya açıklamalarda bulunan Kur’an Nesli Platformu Şanlıurfa İl Koordinatörlüğü yetkililerinden Fatih Karakaş, “Kur’an Nesline Meal Sınavına bu yıl yoğun bir katılım sağlandı. Şanlıurfa merkezde 9 okulda sınav yapıyoruz. Birinci ve ikinci kategori olmak üzere toplam 2 bin 180 öğrenci katılım göstermiş.  Şanlıurfa genelinde de 30 okulda sınav yapıyoruz. Toplam 5 bin 58 öğrenci sınava girdi. Her yıl bu tür sınavları artırmayı düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.

Şanlıurfa/Viranşehir

Viranşehir’in Kale Mahallesi’nde bulunan Sakarya İlköğretim Okulunda gerçekleşen sınavla ilgili konuşan Kur’an Nesli Platformu koordinatörü Mehmet Kaya, ”Düzenlendiğimiz sınava halkımız büyük bir teveccühle katılım sağlandı. Buradaki amacımız Rabbimizin kitabını çocuklarımıza okurmak, bununla beraber kitap okuma alışkanlıklarını artırmaktır. Çocuklarımız ne zaman Kur’an’ı Kerim’i okuyup anlasalar o zaman aileleri ve toplum için faydalı olacaklardır. Çocuklarımızı bu sınava teşvik edebilmek için de dereceye girenlere Umreye ödülü, diz üstü bilgisayar, tam altın, yarım altın, bisiklet ve Risale-i Nur Külliyatı gibi ödüller veriyoruz.” dedi.

Sınava katılan Azat Akmış ise şunları söyledi: “Meal kitabını okuduğumda Kur’an’ın hayatımda daha da etkisi olduğunu fark ettim. Bu sınava, kazanmak amacıyla değil Kur’an’ı anlamak ve hayatımda tatbik etmek amacıyla katıldım. Kur’an neslini devam ettirebilmek için buradayız. Çok güzel bir sınav. Bunu düzenleyen Kur’an Nesli Platformundan Allah bin kat razı olsun.”

Şanlıurfa/Akçakale

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde ilk kez yapılan sınava yoğun bir katılım olduğu görüldü. İlçede iki ayrı noktada gerçekleşen sınavla ilgili konuşan Kur’an Nesli Platformu Akçakale Koordinatörü Halil Kurtboğan, şunları söyledi:

“Günlerdir sınavla ilgili yaptığımız çalışmamız sonrasında bir ilk olmasına rağmen ilçede sınava yoğun bir ilgi olduğunu gördük. İlçe merkezinde bulunan iki ayrı noktada gerçekleştirdiğimiz sınava bay-bayan, küçük-büyük her yaştan katılım gerçekleşti. Toplam 310 kişi sınava katıldı.”

Sınava giren katılımcılardan Yasin Ay ise “Çok heyecanlandım. Umarım kazanırım. Aslında umreyi kazanmasam da Kur’an Pınarı kitabını okumakla ve bu sınava katılmakla birçok kazanımım oldu.” dedi.

Katılımcılardan Mustafa Ersü de “Ben bu sınava girmekle şunu öğrendim; İslami ilimleri daha çok okumamız lazım. Kur’an’ı daha çok okumamız lazım. Bu sınavların yılda bir değil de iki üç ayda bir gerçekleşmesini talep ediyorum.” diye konuştu.

Şanlıurfa/Hilvan

“Kur’an Nesline Meal Sınavı” Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesinde iki farklı okulda gerçekleştirildi. Bağlar Mahallesi Bedrettin Kem İmam Hatip Ortaokulu ile İmam Gazali İmam Hatip Ortaokulunda yapılan sınava yaşlı amcalarında katılım gösterdiği gözlemlendi.

Kur’an Nesli Platformu Hilvan Koordinatörü Nezif Kuşuçar, yaklaşık iki ay önce sınav için hazırlıklarına başladıklarını ve bu vesile ile başta kendilerine sınav için yardımcı olan ilçe Milli Eğitim Müdürlüğüne ve okul müdürlerine teşekkür ettiğini söyledi.

Kuşuçar, “Kur’an Meali Sınavını yapmamızın sebebi başta Allah’a kulluktur.  Ayrıca en büyük amaçlarımızdan biri de Kur’an-ı Kerim’i okuyup hayatımıza tatbik etmektir. Bu nedenle Allah’a güzel bir katılım da oldu. Sınavda dereceye girememek bir başarısızlık değildir. Asıl başarı Kur’an’ı okuyup hayatta yaşama konusunda bir dereceye girmektir.” dedi.

Adana

Kur’an Nesli Platformunca Türkiye genelinde onlarca merkezde düzenlenen Meal Sınavı’nın Adana ayağı 23 Nisan İmam Hatip Orta Okulunda gerçekleştirildi. Yüzlerce kişinin katıldığı sınav 10.30’da başladı. Toplan 80 sorunun sorulduğu sınav bir buçuk saat sürdü.

Adana’daki sınavla ilgili bilgi veren Kuran Nesli Platformu Adana Koordinatörü Veysi Sonkaya, Kur’an Meali Sınavı’nın, Allah’ın kitabını daha iyi anlama ve hayata tatbik konusunda faydalı bir etkinlik olduğunu söyledi.

Sınavın çocuk ve yetişkinler olmak üzere iki kategoride yapıldığına işaret eden Sonkaya, “Adana’mızda sınav için yaklaşık bin kişi başvurdu. Bugün yapılan sınava yüzlerce kardeşimiz iştirak etti. Kur’an Nesli Platformunun vesile olduğu meal sınavı vesilesi ile Kur’an’ın insanlığa yönelik mesajının daha iyi anlaşılmasını niyaz ediyoruz. Sınavımıza katılan tüm kardeşlerimizden Allah razı olsun.” diye konuştu.

Adana/Ceyhan

Kuran Nesli Platformuna tarafından Ceyhan’da ikincisi düzenlenen Meal Sınavı tüm merkezlerde olduğu gibi saat 10.30’da Ceyhan İmam Hatip Lisesinde gerçekleşti.

Saat 12.00’de sona eren sınava her yaş grubundan katılım olduğu gözlemlendi. Sınav sonrası katılımcılar, bu tür sınavların sık aralıklarla yapılması gerektiğini söylediler.

Mardin/Kızıltepe

Mardin ve ilçelerinde 7 merkezde bin 181 kişinin katıldığı umre ödüllü Meal Sınavı 10.30’da başlayıp 12.00’de sona erdi.

Kızıltepe ilçe merkezi Cumhuriyet İlkokulunda yapılan sınav hakkında bilgi veren Kur’an Nesli Platformu Mardin Koordinatörü Mahmut Akın, şunları söyledi:

“Bu seneki Kur’an Nesli Platformunun düzenlediği Meal Sınavı elhamdülillah halkımızın yoğun katılımıyla gerçekleşti. Mardin ve ilçelerinde toplam 7 merkezde yapılıyor. Toplamda sınava bin 181 kişi katıldı. Allah’a hamd ediyoruz. Buradaki amacımız Allah’ın kitabı olan yüce Kur’an’ın Mealini halkımıza sunmak, halkımızı Kur’an ile birleştirmek, Kur’an ile buluşturup onu anlayıp hayatlarında tatbik etmektir. İnşallah gelecek yıllarda daha yüksek katılımla bu tür sınavları gerçekleştireceğiz.”

Mardin/Nusaybin

Birçok merkezde olduğu gibi Nusaybin`de de geçekleşen sınava kadın-erkek ve çocuklar yoğun ilgi gösterdi.

Sınava katılan Süleyman Korkut, sınavın çok güzel geçtiğini, bu tür sınavların tekrarlanması gerektiğini söyledi.

Yunus Yusma ise halkın bu tür sınavlara ihtiyacı olduğunu, bu gibi sınavlar sayesinde öğrenilecek çok şey olduğunu ifade etti.

Sınavın bir diğer katılımcısı Necmeddin Akyüz de soruların çok özenle seçilen kaliteli sorular olduğunu, sınavdan dolayı Kur’an Nesli Platformuna teşekkür ettiğini dile getirdi.

Necla Korkut isimli bayan katılımcı da “Bizim için önemli olan Kur’an’ı öğrenmektir. Buna vesile olan herkese teşekkür ediyorum. Hem biz hem çocuklarımız sınava iştirak ettik.” dedi.

Mardin/Midyat

Midyat’ta düzenlenen Meal Sınavı 7 noktada gerçekleşti. Saat 10.00’da gerçekleşen sınava yüzlerce kişi katıldı.

Platform yetkililerinden Samir Özhan sınavla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Sınava katılım gösterenlerin sayısı yedi yüz ellidir. Aynı zamanda yedi noktada sınav yapılmıştır. Bu sınavda emeği geçen tüm kardeş ve bacılarıma teşekkürlerimi sunuyorum. Rabbim sürekli bizi bu tür sınavlarla meşgul etsin inşallah.”

Adıyaman/Kahta

Kahta’daki sınav Kubilay İlk ve Orta Öğretim Okulunda yapıldı. Gerçekleşen sınava kadınların yoğun katılım gösterdiği gözlemlendi.

Katılımcılar sınavın çok faydalı olduğunu, toplumun bu ve buna benzer etkinliklere ihtiyacı olduğunu belirttiler.

Ağrı/ Doğubayazıt

Kur’an Nesli Platformunun Türkiye genelinde 46 ilde gerçekleştirdiği “Kur’an Nesline Meal Sınavı” Doğubayazıt’ta Cemile Yassuboğa İlkokunda gerçekleşti.

Sabahın erken saatlerinden itibaren sınavın yapılacağı okula gelen katılımcılar saat 10.00’da içeriye alınmaya başladı. Saat 10.30’da başlayan sınava yüzlerce Kur’an aşığı katıldı.

Saat 12.00’de sona eren sınavın ardından konuşan katılımcılar, “Bu organizasyonu yapan ve vesile olanlardan Allah razı olsun. Gerçekten çok hayırlı bir çalışma. Dereceye giremesek dahi bu sınav sayesinde bir kez daha Kur’an’ın özünü anlamaya çalıştık.” dediler.

Mersin

Meal Sınavının gerçekleştiği illerden biri de Mersin. Burada düzenlenen sınavla ilgili konuşan Kur’an Nesli Platformu Mersin İl Koordinatörü İzzet Erdem, şunları dile getirdi:

“1’inci kategoride 143 kişi, 2’inci kategoride 350 kişi sınava girdi. Mersin merkezde Anadolu İmam Hatip Lisesi, Tarsus ilçesinde de Anadolu İmam Hatip Lisesini tahsis ettik. Sınavımız herhangi bir sıkıntı yaşamadan sona erdi. Sınava giren tüm kardeşlerimizden Allah razı olsun. Genç erkek ve bayanların yoğun katılım gösterdiklerini müşahede ettik. Amacımız Kur’an’ın daha iyi anlaşılmasıdır. Toplumun geleceğini güven altına almaktır. Kendine, ailesine, toluma faydalı bireylerin yetişmesine katkı sunmaktır.”

Gümüşhane

Kur’an Nesli Platformu tarafından Türkiye geneli 46 ilde yapılan “Kur’an Nesline Meal Sınavı” Gümüşhane’de de gerçekleşti. Yüzlerce kişinin katıldığı sınavda ilk andan itibaren sınavda büyük bir ciddiyet ve heyecan gözlendi.

Sınavla ilgili bilgi veren Kur’an Nesli Platformu Gümüşhane İl Koordinatörü Mehmet Kabayel, 2000 yılı ve sonrasında doğanların birinci kategoride, 1999 ve öncesi doğumluların ikinci kategoride yarıştıklarını belirtti. Kabayel, sınava katkısı olan herkese teşekkür ederek sınavın hayırlara vesile olmasını diledi.

Diyarbakır

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Diyarbakır merkez ve ilçelerinde de Meal Sınavı binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşti

Sınav ile ilgili bilgi veren Kur’an Nesli Platformu yetkililerden Murat Arslan, sınavın amacının Kur’an-ı Kerim’in daha iyi anlaşılması, idrak edilmesi ve günlük hayatta tatbikine katkı sunmak olduğunu söyledi.

“Kur’an Nesline Meal Sınavı”nın birkaç yıldır uygulandığını hatırlatan Arslan, sözlerine şöyle devam etti: “Bu yıl her iki kategoride istediğimiz oranda bir başvuru aldık. Bu etkinliğinin düzenlemenin amacı ana kaynağımız ve İslam’ın temeli olan Kur’an-ı Kerim’in toplum tarafından anlaşılması, okunması ve hayatlarında tatbik edilmesi açısından çok önemlidir.  Peygamber efendimiz veda hacında iki şey bırakıyor bize; biri Kur’an diğeri ise sünnetidir.  Kur’an Nesli Platformu ve Peygamber Sevdalıları Platformu olarak Kur’an’ın anlaşılması için bu tarz etkinlikleri düzenliyoruz. Bu aydan sonra siyer iklimine doğru bir geçiş yapacağız.”

Diyarbakır merkez ve ilçelerde toplam 5 bin üzerinde çocuk, genç ve yetişkinin sınava katıldığını belirten Aslan, “2 aylık bir maraton sonunda çeşitli ödüller elde edecekler. Amaç ödül değildir.  Kur’an-ı Kerimin anlaşılması ve hayatlarına tatbik etmeleridir. İnşallah ödülde onun tacı olacaktır. Özellikle velilerimiz bu tür sınavlara katılım göstermeli ki çocuklarımız için teşvik edici olsun.” dedi.

Diyarbakır/Ergani

Kur’an Nesli Platformu tarafından umre ödüllü “Kur’an Nesline Meal Sınavı” Ergani’de Aynur Sari İlkokulunda yapıldı. Sınavda 250 kişi ter döktü.

Sınava giren adaylardan İsa Zeybek, sınav vesilesiyle Kur’an-ı Kerim’i daha detaylı okuduklarını belirterek, “Yıllardır bizim özlediğimiz, beklediğimiz bir sınavdı. Daha önce birçok sınava girip çıktık. Bugün hepimizin ihtiyaç duyduğu konuları gördük. Sınavdan beklentimiz ödülden ziyade kendimizi ve bilgimizi sınamaktı.” dedi.

Denizli

Resmi kurumların sınav için okul tahsis etmemesi nedeniyle Denizli’de bir düğün salonunda düzenlen sınavda her yaştan katılıcı yer aldı.

Sınava ilişkin konuşan Kur’an Nesli Platformu Denizli İl Koordinatörü Yunus Akbay, bu hayırlı yarışta kaybedenin olmadığını dile getirerek, “Bu sınava giren tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Çünkü bu hayırlı yarışta kaybeden kimse yok. Hidayet kitabımız Kur’an-ı Kerim ile alakalı bir kitabın okunması ve sınava girilmesi sınava katılan herkese bir fayda sağlayacaktır inşallah.” dedi.

Resmi makamların okul tahsis etmemesinin bu tür programları engelleme girişimi olduğunu dile getiren Akbay, sözlerine şöyle devam etti:

“Türkiye genelinde on binlere hitap eden böyle bir sınav için Denizli’de bizlere engel çıkaran her resmi kurum, aslında sınava katılan bu on binlerce vatandaşımıza engel olmak istemiştir. Burada Müslümanların hidayet kaynağı olan Kur’an-ı Kerim ile ilgili bir sınav yapılıyor. Dolayısıyla gerçekleştirilecek olan sınav hayırlara vesile olacak bir sınavdır. Böyle bir durumda resmi kurumların bunu desteklemesi ve teşvik etmesi gerekirken engel çıkarmalarını onlar için bir talihsizlik olarak görüyor ve bundan sonraki programlar için bu tür engellemelere başvurmamalarını bekliyoruz.”

Muş

Kur’an Nesli Platformu tarafından Türkiye genelinde düzenlenen “Kur’an Nesline Meal Sınavı”, bugün saat 10.30’da Muş’ta yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Kur’an Nesli Platformu Muş Koordinatörü Mustafa Tuna, sınava yoğun bir katılımın olduğunu ve bu sınav vesilesiyle insanların Kur’an’ı okuyup anlamalarına vesile olduklarını söyledi.

Sınava birinci kategoriden giren Oktay Özmen, sınav sorularının kaliteli olduğunu söyleyerek, “Bu sınava uzun zamandır çalışıyordum. Kitabı beş altı defa okudum. Hedefim Umre’ye gitmek. Umre olmasa da başka bir ödül kazanacağımı düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

Kur’an Nesli Platformu tarafından düzenlenen ‘Kur’an Nesline Meal Sınavı’na Gaziantep’te binlerce kişi katılırken, Platformun Gaziantep Sözcüsü Adem Kılınç, Türkiye genelinde ilk defa Meal sınavı düzenlemelerine rağmen yoğun bir katılımın olduğunu söyledi.

Gaziantep

Gaziantep merkezde düzenlenen sınav heyecanı aynı zamanda Araban, Nizip ve Karkamış ilçeleri ile merkeze bağlı bazı köylerde de gerçekleştirildi. Gaziantep merkezde yapılan oturuma yaklaşık bin kişi katılırken, sınava giren adayların oldukça heyecanlı oldukları gözlemlendi.

Sınava erkek ve bayan katılımcılar ayrı sınıflarda girerken, sınav 8 ayrı merkezde düzenlendi. Gerçekleşen sınavla ilgili konuşan Kur’an Nesli Platformu Gaziantep Koordinatörü Adem Kılınç, sınavı düzenlemelerindeki amaçlarının insanları Kur’an-ı Kerim’e yöneltmek olduğunu söyledi.

Bütün İslam âlemi ve Müslümanların Mevlid Kandilini de tebrik eden Kılınç, “Kur’an Nesli Platformu’nun düzenlemiş olduğu meal sınavına 17 Ekim’de start verilmişti. 27 Kasım’a kadar da kayıtlar devam etti. Meal sınavı daha önce platforma bağlı STK’larda düzenleniyordu. Fakat bu yıl ilk defa Türkiye geneli geniş katılımlı olarak düzenlendi.” dedi.

İlk defa böyle bir sınav düzenlemelerine rağmen katılımın oldukça yoğun olduğunu ifade eden Kılınç, “Halkımızın sınava teveccühü çok iyiydi. Hatta sınıfları gezerken bayan katılımcılarımız kendi küçük çocukları ile birlikte sınava girmişti. Bu bizi çok duygulandırdı. toplum olarak Kur’an’a olan saygı ve sevgiye ve O’na olan bağlılığa burada şahit olduk.” şeklinde konuştu.

Ağrı

Türkiye genelinde 100’ü aşkın merkezde yapılan sınava Ağrı’da yüzlerce kişi katıldı.

Sınavla ilgili bilgi veren Kur’an Nesli Platformu Ağrı Koordinatörü Arif Yılmaz, “Sınavımız iki ayrı kategoride gerçekleşti. Birinci kategorideki kardeşlerimiz 60 soru üzerinden ikinci kategoridekiler ise 80 soru üzerinden birbirleriyle yarıştı. Yarışma 90 dakika boyunca devam etti. Bu sınavda umduğumuz hedefin üzerinde bir teveccüh ile karşılaştık. Bu durum bizi sevindirdi. Kur’an Nesli Platformu olarak Kur’an-ı Kerim’e hizmet etmek ve anlaşılması noktasında çalışmalar yapmak bizleri çok sevindiriyor.” dedi.

Sınavda katkısı olan herkese teşekkür eden Yılmaz, son olarak şunları kaydetti: “Kur’an Nesli Platformu olarak tüm kardeşlerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz. Ayrıca Edirne’sinden Iğdır’ına kadar bu üç aylık süreç boyunca gayret gösteren, çalışan tüm kardeşlerimizden Allah razı olsun. Bu tablolar kendiliğinden oluşmuyor, bu tabloların ortaya çıkmasında gönüllülerimizin büyük bir fedakârlığı var. Bu işin mimarisi aslında onlardır. Rabbim sınavı hayırlara vesile kılsın.” Bu yıl 3’üncüsü düzenlenen umre ödüllü Meal Sınavına Van Merkez ve Erciş’te yaklaşık bin kişi katıldı.

Van

Katılımcılar sabahın ilk saatlerinden itibaren sınav giriş kartı ve kimlikleriyle okullarda hazır bulundu. Ardından yarışmacılar sınav görevlileri tarafından içeriye alındı. Yarışmacılar, kalem, silgi ve kalemtıraşlarını beraberinde getirdi. Sınav öncesi görevliler, sınavda uyulması gereken kuralları hatırlattı.

İki kategoride gerçekleştirilen sınava çocuklarını getiren ve sınav boyunca okul bahçesinde bekleyen ailelerin heyecanları dikkatten kaçmadı.

Sınav ile ilgili bilgi veren Kur’an Nesli Platformu Van İl Koordinatörü Erman Şahin, “Van genelinde yaklaşık bin katılım vardı. Kar yağışından dolayı bazı yarışmacılarımız gelemedi. Teveccühten memnunuz, Allah’ın izniyle önümüzdeki yıllarda bu sayıyı artırıp Kur’an-ı Kerim mealini insanlar arasında okumayı yaygınlaştırıp buna daha çok vesile olmayı düşünüyoruz. Bu konuda Allah yardımcımız olsun.” şeklinde konuştu.

Kayseri

Yapılan meal sıvına yoğun katılım yaşandığı illerden biri de Kayseri oldu. Düzenlenen sınavla ilgili konuşan Kur’an Nesli Platformu Kayseri Koordinatörü Mehmet Çalhan şunları dile getirdi:

“Kayseri’de bu sınavımız bir başlangıç oldu. Kur’an Nesli Platformu olarak devamını getireceğiz inşallah. Sınav öncesi tüm sivil toplum kuruluşları olarak radyolarda ve okullarda sınavla ilgili çalışmamız oldu. Özellikle genç nesle Kur’an’ı ulaştırma, anlatma noktasında bu çalışmamız yerini buldu diye ümit ediyoruz. Kayseri’de gerçekten beklediğimizin üzerinde güzel bir katılım oldu.” dedi.

Bingöl

Bingöl genelinde umre ödüllü “Kur’an Nesline Meal Sınavı”na yüzlerce kişi katıldı. Sınavla ilgili bilgi veren Kur’an Nesli Platformu Sınav Koordinatörü Erkan Yaman, “Her yıl olduğu gibi bu yılda Kur’an meali sınavı yapıldı. Her geçen yıl katılım sayısı artmaktadır. Bingöl’de bu yıl geçen yıllara göre daha fazla bir katılım oldu. Solhan ve Karlıova ilçelerimizde de bu sınavı yaptık.” dedi.

Yaman, “Bu sınavı yaparken amacımız sadece ödül dağıtmak değildir. Kur’an okumuyoruz, okuyorsak da mealini okumuyoruz. Sadece yılda bir kere Ramazan ayında Kur’an’ın Arapçasını okuyoruz. Bu meal sınavında tamamen Türkçe sorular sorulmakta, Arapça bir soru bulunmamakta. Sınavdan amaç meale yönelik okuma, anlama ve bunu hayatımıza tatbik etmektir. En azında yılda bir defa da olsa bu kitabı okuyarak meal konusunda kendimizi geliştirerek bunu bir alışkanlık haline getirmek ve Kur’an’ı kendi hayatımıza tatbik etmektir.” diye konuştu.

Batman

Batman’da gerçekleşen sınavla ilgili konuşan Kur’an Nesli Platformu Genel Sekreteri Salih Güzel, “Batman merkezde 12 okul ve 6 ilçemizde aynı anda sınavı gerçekleştirdik. Türkiye geneli sınav saat 10.30 itibarıyla başladı ve 12.00 itibarıyla bitti. Tüm bölgelerimizle koordine halindeyiz. Yaşanan sıkıntılara anlık olarak çözme noktasında kardeşlerimizle iletişim halindeyiz. Sınavla ilgili olarak herhangi bir olumsuz durum yaşamadık. Mevcut tablo bizleri sevindiriyor. Yeni yetişen nesil Kur’an ile tanışıyor. Bu anlamda toplumun yeni yetişecek neslinin Kur’an ile hayatlarına yön vermeleri noktasında da yaptığımız bu çalışmanın önemli olduğuna inanıyoruz.” ifadelerini kullandı. (Şükrü Tontaş, Zeki Aras, Ramazan Casuk, Mehmet Aslan, Sabri Acet, Emrah Deniz, Ayetullah Tarhan, İbrahim Koçyiğit, Yılmaz Sönmez, M. Said Çelik, Nihat Kanat – İLKHA)

Kaynak: https://www.ilkha.com/haber/46195/turkiyenin-farkli-sehirlerinde-meal-sinavi-heyecani-yasandi

admin

Son Yazılar
Bir cevap bırakın