Ağustos Ayı Namaz Ayı

Ağustos Ayı Namaz Ayı

                                                         Bismillahirrahmanirrahim

“(Ey Muhammed!) Kitaptan sana vahyolunanı oku, namazı da dosdoğru kıl. Çünkü namaz, insanı hayâsızlıktan ve kötülükten alıkor. Allah’ı anmak (olan namaz) elbette en büyük ibadettir. Allah, yaptıklarınızı biliyor.

Namaz imandan sonra en büyük hakikat ve imanın en büyük göstergesidir. Namaz isyana ve tuğyana kapılmış, türlü türlü manevi hastalıklara müptela olmuş ümmetin reçetesidir.İnsanlığın, içinde bulunduğu bu helaket ve felaket asrının yaşattığı bunalım ve buhranlardan kurtulmanın yegane yolu namaza sarılmaktır. Karşımızda alevleri göklere yükselmiş bu yangını söndürmenin yolu her vesile ile iman hakikatlerine sarılmak ve imanın en büyük nişanesi olan namazı hayatın merkezine koymaktır.

Özünü terketmiş ve adeta Batının esiri olmuş bu ümmet,  namazla kıyam etmeli önce. Namazla ihya olmalı nesiller. Bu halden kurtulmak için sabırla ve namazla yardım dilemeliyiz Allahtan.

Aslına bakarsanız bu bir genel seferberlik çağrısıdır. Saldırı büyük, tehlike büyük. Eğer bu darbe başarıya ulaşırsa bu ümmet bir daha gün yüzü göremez.  Herkes toparlansın. Bu kez meydanlara değil seccadelerin başına. Selalar gibi ezanların da çağrısına kulak verip camilere koşalım. Tarih şahittir ki bizim en büyük gücümüz imanımızdır ve dayandığımız Rabbimizdir. Salahaddin-i Eyyubi nasıl ki “Kudüs’e neden yürümüyoruz” diyen birine “Cuma namazına gelenler sabah namazına geldiği vakit Kudüs’e yürüyeceğiz” cevabını vermişse; biz de diyoruz ki İslam beldelerinin kurtuluşu, üç beş ihtiyarla sınırlı namaz saflarımızın, gençlerle dolması, sıklaşması ve çocuklarla şenlenmesinden geçer.  Bilinmelidir ki; teknik ve askeri atılımlardan önce manevi atılımlar gereklidir.

Anne babalara çağrımızdır. Gelin namazlarımıza daha çok sarılalım ve çocuklarımıza namazı öğretelim. Onları camilerle buluşturalım. Onlar da namazla donanarak bu ümmete can getirsiner, yakıt olsunlar.

Onların dünyevi istikbaline çabaladığımız gibi ebedi hayatları için de çaba sarfetmiyorsak,  Onları okula uyandırdığımız gibi namaza da uyandırmıyorsak büyük bir gafletteyiz demektir. Bilinmelidir ki çocuklarımıza bırakabileceğimiz en büyük miras Namaz sevgisidir. Çünkü namaz cennetin anahtarıdır. Hangi makam ve mevki veya mal ve mülk cennet değerindedir acaba?

Kur’an Nesli Platformu olarak bizler bu ulvi gayelerle her zamanki çabalarımızı bu ayda sıklaştırarak Ağustos Ayına  Namaz Ayı diyerek her yıl geleceğimiz olan çocuklarımıza namazı öğretmek için ülke geneli programlar gerçekleştirmekteyiz.  Bu yıl da inşallah 7-10 yaş arası çocuklarımıza namazın öğretileceği bu programlar, başta camiler olmak üzere imkanlarımızın el verdiği her yerde icra edilecektir. Bu ay genelinde birçok il ve ilçede düzenleyeceğimiz  15’er günlük Namaz Eğitim Programlarımıza ve Final etkinliklerine tüm halkımızın desteğini ve de çocuklarımızın katılımını bekliyoruz.  Gayret bizden Tevfik Allah’tandır. Duamızın ve davamızın sonu alemlerin Rabbi olan Allah’a hamdetmektir.

KUR’AN NESLİ PLATFORMU

admin

Son Yazılar